Ieder mens heeft naast een fysiek ook een energetisch lichaam. Een energieveld dat in en om het lichaam aanwezig is. Elke mens heeft voeding nodig om te kunnen bestaan: niet alleen tastbaar voedsel, maar ook energetisch voedsel via onze aura en chakra’s.
Het menselijk energieveld heeft naast vele kleine energiecentra, zeven hoofdchakra’s. Deze zeven energiecentra staan in verbinding met alle levensgebieden van de mens. Deze chakra’s zijn met elkaar verbonden en wisselen voortdurend onderling energie uit.

Elke hoofdchakra heeft zijn vaste structuur, zijn basispatroon, eigen kleur en tegenkleur, getal en eigenschappen. Deze structuren bieden een eerste houvast, maar ook een onuitputtelijke variatie aan mogelijkheden.
We bouwen elke chakra mandala stapsgewijs op. Het verder uitwerken van jouw persoonlijke mandala en het inkleuren ervan kan helemaal gebeuren volgens jouw eigen inspiratie. Je zal je eigen stijl ontwikkelen en ontdekken wat het chakra mandala tekenen voor jou kan betekenen. Door het tekenen van deze energiecentra ontstaat er een wisselwerking tussen jou en je chakra’s, tussen jou en je mandala. Je ontdekt wie je bent door je creativiteit te laten stromen en te spelen met kleuren en vormen. Mandala’s werken eveneens in op je hart en je thymusklier. Op die manier worden je chakra’s via de kleuren en vormen geharmoniseerd.

Verloop van een workshop:
– we verkennen kort de dynamiek van de chakra’s als geheel, maar ook het functioneren van elke chakra afzonderlijk en het samenspel tussen lichaam en geest;
– we stemmen in een korte visualisatie af op elke chakra;
– laat je daarna verder meenemen en inspireren tijdens het tekenen;
– we zetten samen het basispatroon op;
– we bespreken vrijblijvend ieders mandala.

Westerse chakra mandala’s – een reeks van 8 lessen
1. Wortelchakra
2. Heiligbeenchakra
3. Zonnevlechtchakra
4. Hartchakra
5. Keelchakra
6. Voorhoofdchakra
7. Kruinchakra
8. Alle chakra’s samen